Eerste hoofdprijs lonkt voor Bosz: 'Spelen tegen een absolute topploeg'

Eerste hoofdprijs lonkt voor Bosz: 'Spelen tegen een absolute topploeg'

Gepubliceerd: zaterdag 4 juli 2020 om 11:01za 04-07-2020 om 11:01

Peter Bosz kan zaterdagavond zijn eerste prijs als hoofdtrainer in de wacht slepen. Om 20.00 uur neemt Bayer Leverkusen het in de finale van de DFB-Pokal op tegen Bayern München. Bosz won nog nooit eerder een prijs.

De trainer van Leverkusen is op zijn hoede voor de kampioen van Duitsland. "Bayern heeft een geweldig elftal, dat zien we wekelijks. Maar wij hebben ook een geweldig elftal, al zien we dat misschien niet wekelijks", lacht Bosz op de persconferentie, zo blijkt uit beelden die de NOS gemaakt heeft. "Ik vind dat wij goede spelers hebben. Wij moeten in staat zijn om van Bayern München te winnen."

Bosz won met Leverkusen al twee keer eerder van Bayern, maar dat wil niet zeggen dat het duel van zaterdagavond ook gewonnen gaat worden. "Het is een wedstrijd op zich. Het klopt dat we tegen een absolute topploeg spelen, maar het is aan ons om een speelwijze op de mat te leggen waardoor we van Bayern kunnen winnen. Dat is door de coronapauze nog niet één club gelukt. Sterker nog, ze hebben nog niet eens één keer gelijkgespeeld. Dat geeft de kracht van onze komende tegenstander aan."

Bosz doet alles om de finale te winnen. "Als dat moet met elf man in de eigen zestien, dan zullen we dat doen. Ik denk alleen niet dat we op die manier deze finale zullen winnen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie wint de finale?

(554 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws