Van der Vaart velt eerste oordeel: 'Echt een geweldige aankoop van Ajax'

Van der Vaart velt eerste oordeel: 'Echt een geweldige aankoop van Ajax'

18-08-2020 20:04 Laatste update: 20:10
66

Rafael van der Vaart is zeer te spreken over Mohammed Kudus, die dinsdag in het oefenduel met Wolfsberger AC zijn officieuze debuut maakte voor Ajax. De Ghanese middenvelder verstopte zich niet in Oostenrijk, zag de oud-international.

Kudus maakte deel uit van de ploeg die in de tweede helft in actie kwam namens Ajax. "Het is één en al voetbal. Zoveel controle, overzicht, brutaal, bijdehand", somt Van der Vaart op over de twintigjarige zomeraanwinst. "Het is echt een geweldige aankoop, als je dat nu al ziet. Natuurlijk moet je afwachten hoe het gaat in de competitie, maar als je dit al kan dan snap ik het wel."

Het optreden van Ajax kon Van der Vaart sowieso bekoren. "Voor een oefenwedstrijd met deze ambiance was het echt een prima wedstrijd. Ik heb goede dingen gezien", stelt de voormalig middenvelder, die ook Kjell Scherpen een prima duel vond keepen. Als mogelijke opvolger van Onana ziet hij Scherpen echter niet. "Mijn hoop is dat als Andre Onana weg gaat, Maarten Stekelenburg het overneemt."

"In potentie is hij nog steeds de allerbeste, ook voor het Nederlands elftal. Maar dan moet hij wel spelen", zegt Van der Vaart over zijn oud-ploeggenoot. "Je gaat niet jaren bij Everton op de bank zitten, als je zo goed bent. Ik hoop dat hij nu thuis, bij Ajax, denkt: nog één keer. Dan zeg ik je dat hij onze beste keeper is."