Grote fout in Suárez-soap: Het is een schande, Koeman heeft het verpest

Grote fout in Suárez-soap: "Het is een schande, Koeman heeft het verpest"

25-08-2020 14:20
116

Ronald Koeman heeft niet goed gehandeld met zijn telefoontje van één minuut naar Luis Suárez om de spits te vertellen dat hij niet meer nodig is bij FC Barcelona. Dat stelt Jorge D'Alessandro, oud-trainer van onder meer Atlético Madrid en Real Betis, bij El Chiringuito.

"Ik vind het ongelukkig", zegt de Argentijnse coach. "Het is niet het juiste moment om Suárez te complimenteren, zijn vertrek bij Barcelona is begrijpelijk. Maar Koeman, je kunt niet de telefoon oppakken en naar Bermuda bellen en zeggen: Ik hou niet van je. Koeman, pak het vliegtuig, kijk hem in de ogen en zeg: Ik reken niet meer op je, sorry."

D'Alessandro denkt dat Koeman een grote fout begaan heeft. "Het is een schande, Koeman heeft het verpest. Als Koeman de moed heeft om dat per telefoon tegen een kampioen te zeggen... Dat is niet hoe je het doet." D'Alessandro wil daar overigens niet mee zeggen dat Suárez nog een toekomst heeft in Barcelona. Weinig subtiel zegt de coach: "Suárez moet van de kunstmatige beademing gehaald worden. Hij is klaar."