'Hoeven jeugdspelers niet snel af te staan aan Ajax, PSV en Feyenoord, een zegen'

'Hoeven jeugdspelers niet snel af te staan aan Ajax, PSV en Feyenoord, een zegen'

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 08:48do 03-12-2020 om 08:48

De Brexit is een zegen voor de Nederlandse clubs die jeugdspelers vanuit de opleiding door willen laten stromen in het eerste elftal. In het verleden werden de talenten vaak weggekocht door de Engelse topclubs, maar vanaf 1 januari is dat niet meer mogelijk.

PSV-directeur Toon Gerbrands ziet het als een goede ontwikkeling, al denkt hij dat de Engelse clubs er alles aan gaan doen om onder die regeling uit te komen. "Als we spelers niet meer op jonge leeftijd kwijtraken aan clubs in Engeland, geeft dit onze opleidingen op korte termijn meer lucht. En dat is prettig", geeft Gerbrands aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Engelse clubs zullen allerlei creatieve oplossingen gaan bedenken om tóch de rechten van jonge buitenlandse talenten in handen te krijgen."

Ook bij Willem II is de aanstaande Brexit met gejuich ontvangen. "Als club hebben wij in directe zin niet zoveel te maken met spelers die naar Engeland vertrekken, maar indirect voelen we het natuurlijk wel", stelt technisch directeur Joris Mathijsen. Willem II raakt per jaar gemiddeld twee van zijn beste jeugdspelers kwijt aan Feyenoord, PSV of Ajax. 

"Als de grote Nederlandse clubs hun toptalenten niet meer op jonge leeftijd naar Engeland zien gaan, hoeven wij onze beste jeugdspelers niet meer zo snel af te staan aan Ajax, Feyenoord of PSV", vervolgt Mathijsen. "Voor ons heeft de Brexit daarom twee belangrijke voordelen: we kunnen talenten langer houden. En uiteindelijk een veel hogere transfersom voor ze ontvangen. In die zin is de Brexit een zegen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws