Breaking news

NOS: Ajax doet aangifte voor poging tot mishandeling na incident met Tadic bij bus

Stekelenburg maakt nu wel rentree: 'Was geen teleurstelling, ik ken mijn rol'

Stekelenburg maakt nu wel rentree: 'Was geen teleurstelling, ik ken mijn rol'

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 09:45do 21-01-2021 om 09:45

Laatste update: donderdag 21 januari 2021 om 10:44do 21-01-2021 om 10:44

Maarten Stekelenburg maakte in het bekerduel met AZ na tien jaar zijn officiële rentree voor Ajax. De 38-jarige rentree kijkt door de 1-0 zege in Alkmaar met een goed gevoel terug op zijn optreden.

"Het was prettig om weer onder de lat te staan. Zeker als je met 1-0 wint", zegt Stekelenburg op de persconferentie. Hij vond het niet onwennig. "Nee, want tijdens de interlandbreak hebben we wat wedstrijden gespeeld en in de voorbereiding speelde ik bijna alles. Dat is wel weer een paar maanden geleden, maar dat verleer je niet zo heel snel. Je werkt blijft hetzelfde."

De 58-voudig Oranje-international kijkt terug op een geslaagd duel. "We hebben 1-0 gewonnen en speelden in fases een goede wedstrijd onder lastige omstandigheden. Dit was prima. Volgens mij heb ik een clean sheet, dus kan ik tevreden zijn."

Stekelenburg moet Andre Onana voor zich dulden in de pikorde. "Dat wist ik van tevoren. Ik heb vooraf met Erik (ten Hag, red.) gesproken, ik wist wat mijn rol zou zijn. Wat dat betreft is er niet veel veranderd met Everton, alleen ben ik nu thuis. Dat is het beste, hè." Hij heeft geen afspraken gemaakt met de trainer over het bekertoernooi. "Je wilt altijd spelen. Vandaag was ik erg tevreden dat ik kon spelen."

Stekelenburg moest vorige maand tegen FC Utrecht nog voorrang verlenen aan Kjell Scherpen. "Dat was geen teleurstelling. De trainer had me een paar dagen eerder al ingelicht. Dat neemt niet weg dat ik iedere wedstrijd hoop te spelen", besluit hij tegenover het Algemeen Dagblad.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws