Berghuis beledigde Pot: 'Dat kun je niet zeggen, niet in het openbaar'

Berghuis beledigde Pot: 'Dat kun je niet zeggen, niet in het openbaar'

08-07-2021 17:44
174

Steven Berghuis heeft Cor Pot afgelopen seizoen in de ziel geraakt met een opmerking na afloop van sc Heerenveen tegen Feyenoord (3-0). De captain van de Feyenoorders zei dat de ploeg terug naar de tekentafel moest.

Hoofdtrainer Dick Advocaat en assistent Pot konden daar maar weinig begrip voor opbrengen. "Dat is Berghuis", zegt de Kleine Generaal tijdens VI EK LIVE. "Hij was de enige die iets zei. De rest zei niks en dat was ook het probleem. Steven is iemand die echt het gaatje opzoekt. Bij trainers, medespelers, maar ook bij zichzelf. Cor had wat meer moeite met die uitspraak dan ik."

Dat blijkt ook wel wanneer de rechterhand van Advocaat aan het woord komt. "Dat vond ik een zeer grote belediging. Zegt Berghuis dat ook tegen Frank de Boer? Dat kun je niet zeggen, zeker niet in het openbaar. Hij moest inderdaad terug naar de tekentafel. Voor zichzelf, zodat hij kon zien wat hij wel had moeten doen en wat hij niet deed."

Berghuis en de overige spelers vonden dat Feyenoord aanvallender kon spelen en dat was de reden dat er zo nu en dan sprake was van onrust. "Ze hadden écht het gevoel dat ze op een andere manier konden voetballen, aanvallender", zegt Advocaat. "Ik vond dus van niet. Dat is realistisch, in mijn ogen. En zo moet voetbal gespeeld worden."