Franse media pakken Boadu meteen hard aan, steun van Monaco-trainer

Franse media pakken Boadu meteen hard aan, steun van Monaco-trainer

07-08-2021 09:45 Laatste update: 10:06
85

Myron Boadu heeft bij zijn officiële debuut voor AS Monaco nog geen potten kunnen breken. De van AZ overgekomen spits miste een uitgelezen kans in het Ligue 1-duel met Nantes (1-1). Coach Niko Kovac neemt het voor hem op, maar de Franse media zijn meteen hard.

Al na acht minuten had Boadu de openingstreffer op zijn schoen. Hij onderschepte een terugspeelbal, maar schoot voor leeg doel naast omdat hij de bal niet voldoende onder controle kreeg. De Monegasken bleven mede daardoor op een remise steken. "Natuurlijk hadden we gehoopt te winnen, maar zij kregen één kans en scoorden meteen. We zijn wel teleurgesteld, maar dat is voetbal."

Kovac benadrukt op de clubsite dat hij tevreden is met de prestatie Boadu. "Myron heeft gewoon wat tijd nodig, hij is hier pas net", zegt de coach, die ook Alexander Nübel, Ismail Jakobs en Jean Lucas liet debuteren. "Het was goed om ze speeltijd te geven, zodat ze zich kunnen aanpassen. Ik zag al enkele goede dingen. Ze kunnen beter, maar het was hun eerste optreden en ik ben blij dat ik ze in actie heb gezien."

De Franse media zijn een stuk minder mild voor Boadu. Het immer kritische L'Équipe geeft hem een 3. Ook van het regionale magazine Monaco Tribune krijgt de voormalig AZ'er het laagste cijfer. 'De Nederlandse international was onhandig tijdens zijn eerste wedstrijd in het shirt van de Monegasken', luidt het oordeel.