'United blijft 'pushen' voor De Jong en laat delegatie naar Barcelona afreizen'

'United blijft 'pushen' voor De Jong en laat delegatie naar Barcelona afreizen'

11-07-2022 19:57
38

De transfersoap rondom Frenkie de Jong is voorlopig niet voorbij. Volgens Marca, de grootste sportkrant van Spanje, zijn vertegenwoordigers van Manchester United naar Barcelona afgereisd. The Red Devils willen 'pushen' om De Jong binnen te halen.

De laatste weken gaat het in Spanje, Engeland en Nederland veel over de toekomst van De Jong. Man United en Erik ten Hag willen hem dolgraag hebben, Barcelona zet in op een salarisverlaging of verkoop en De Jong wil zelf niet inleveren en in Catalonië blijven. De nummer zes van Engeland geeft de strijd in ieder geval niet op.

Toen de Oranje-international maandag op het trainingsveld stond, kwamen de top van Barça en United bij elkaar om te praten over de middenvelder. De clubs lijken er samen wel uit te komen, dus het gaat nu vooral om de keuze van De Jong zelf. Volgens Marca is een overgang naar Manchester 'reëler' dan ooit' voor de oud-Ajacied.

Recent zei Barcelona-president Joan Laporta nog dat hij De Jong niet wil verkopen. Toch klinken er nog steeds geluiden dat de nummer twee van Spanje bereid is om mee te werken aan een transfer. Naar verluidt is er nog niets concreet afgesproken over een move van De Jong. Toch zouden er binnenkort 'grote stappen' gezet kunnen worden.