Almere City haalt kind van de club na elf jaar terug: Het voelt vertrouwd

Almere City haalt kind van de club na elf jaar terug: "Het voelt vertrouwd"

14-07-2022 21:15
8

Almere City heeft na elf jaar een kind van de club teruggehaald. Damian van Bruggen zette donderdag zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen.

Van Bruggen (26) doorliep de jeugdopleiding van Almere City en kwam via Ajax terecht bij PSV, VVV-Venlo, Inter Zapresic, Slaven Belupo (Kroatië), NK Olimpija (Slovenië) en nu dus bij Almere City

"Het voelt vertrouwd om hier terug te keren, alhoewel de club op veel vlakken onherkenbaar is", vertelt Van Bruggen op de clubsite van Almere City. "Er is zoveel ten goede veranderd met onder andere de faciliteiten en het stadion. De club heeft een plan en een ambitie en dat spreekt mij erg aan. Er staat hier iets moois te gebeuren en het is fijn terug te zijn."

"Wij zijn al lange tijd in de markt voor een centrale verdediger en zijn zeer verheugd dat we Damian terug kunnen halen naar de club die aan de wieg stond van zijn voetballoopbaan", aldus technisch manager Johan Hansma. "Damian is een leider in de verdediging en neemt jarenlange ervaring mee op hoog niveau in binnen- en buitenland."