NEC heeft Cillessen definitief binnen: 'Terugkeren is voor mij kers op de taart'

NEC heeft Cillessen definitief binnen: 'Terugkeren is voor mij kers op de taart'

8 augustus - 10:18 Laatste update: 10:33
119

Het is definitief: NEC heeft Jasper Cillessen teruggehaald naar de Eredivisie. De club neemt de doelman voor een bescheiden transfersom over van Valencia, dat graag van hem af wilde. Na een conflict tussen het kamp-Cillessen en Valencia is de transfer nu toch rond.

De geruchten dat NEC bezig was met een transferstunt werden woensdag steeds serieuzer en aan het einde van de dag kwam daar eindelijk de bevestiging: Cillessen keert na elf jaar terug op het oude nest. Hij tekent voor drie jaar en naar verluidt betaalt NEC een bedrag van rond de één miljoen euro.

De transfer had echter behoorlijk wat voeten in de aarde: voordat de transfer officieel gemaakt kon worden, moest een conflict tussen Cillessen en Valencia opgelost worden. De Oranje-international krijgt nog geld van de club, terwijl de Spanjaarden wilden dat Cillessen van dat bedrag zou afzien. Inmiddels zijn de problemen opgelost.

Op de clubsite van NEC reageert Cillessen verheugd op zijn terugkeer. "Ik ben ontzettend blij om thuis te zijn. De afgelopen tien jaar heb ik prachtige avonturen beleefd en om dan nu terug te keren in Nijmegen is voor mij de kers op de taart. Maar ik ben nog niet klaar. NEC is bezig aan een mooi project en daar wil ik graag onderdeel van zijn. Met mijn ervaring denk en hoop ik iets toe te kunnen voegen aan de selectie. Het kan voor mij niet snel genoeg beginnen."

De 33-jarige doelman droeg tien seizoenen het Nijmeegse shirt en verkaste in 2011 voor 3,2 miljoen euro naar Ajax. In Amsterdam werd hij eerste doelman van het Nederlands elftal. Cillessen speelde daarna voor FC Barcelona en Valencia.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie