Cocu ziet werk beloond worden: 'We zien progressie, maar geen tijd te verliezen'

Cocu ziet werk beloond worden: 'We zien progressie, maar geen tijd te verliezen'

17-10-2022 11:24 Laatste update: 11:58
12

Vitesse heeft zondag de eerste overwinning onder Phillip Cocu geboekt en dat doet de trainer goed. Een ruime overwinning (3-0) was goed voor drie broodnodige punten, maar ook voor een stukje rust en verlichting.

"Dit was een hartstikke noodzakelijke overwinning", begint Cocu bij de Gelderlander. "Hier waren we echt aan toe. De jongens hebben het geweldig gedaan. Iedereen verdient lof. Voor de passie en de durf. We hebben een resultaat behaald met goed voetbal."

Met de overwinning wordt Cocu ook weer een stukje wijzer. "We hebben zaken uitgeprobeerd, die eigenlijk in een voorbereiding horen. We moeten een ander systeem inslijpen, terwijl we al volop in de competitie zitten. Wij zijn overtuigd van onze visie. We zien ook progressie, maar er is door de stand op de ranglijst geen tijd te verliezen", weet de oud-international.

Cocu volgde Thomas Letsch, die aan de slag ging bij Bochum, drie weken geleden op bij Vitesse. De club uit Arnhem staat op een vijftiende plek. Volgend weekend treft het FC Emmen, maar midweeks staat eerst nog een bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys op het programma.