Doekhi ruikt bloed voor return: 'Je zag dat Ajax het daar moeilijk mee had'

Doekhi ruikt bloed voor return: 'Je zag dat Ajax het daar moeilijk mee had'

17-02-2023 09:10 Laatste update: 09:15
96

Union Berlin-verdediger Danilho Doekhi keek tevreden terug op zijn rentree in de Johan Cruijff Arena. De verdediger speelde in de jeugd voor Ajax en keerde met de Duitsers succesvol terug, al zag ook hij dat een overwinning voor zijn ploeg er zeker wel inzat.

"Ik denk dat we vandaag wel een aantal mogelijkheden hebben gehad", vertelt Doekhi na afloop van de wedstrijd tegen ESPN. "Uiteindelijk is 0-0 natuurlijk geen slecht resultaat, maar ik denk dat er wel meer in had gezeten." Union Berlin mag volgende week proberen in eigen huis het karwei af te maken. Bij winst op de Amsterdammers zijn de Duitsers automatisch door naar de knockout-fase van de Europa League.

Doekhi is in ieder geval van mening dat Union Berlin tegen Ajax het vertrouwde spel heeft kunnen spelen. "We hebben vandaag onze kwaliteiten kunnen benutten. Een goede organisatie, compact spel, snelle counters en gevaarlijke standaardsituaties. Je zag ook aan ze dat ze het daar moeilijk mee hadden. We wilden Sheraldo Becker vaak zoeken met zijn snelheid, want dat is ons spel."

De verdediger die ook uitkwam voor Vitesse heeft in ieder geval een duidelijk beeld van wat er beter moet tijdens de return in Berlijn. "Ik denk echt de scherpte in de afrondende fase. Het honderd procent voor die bal willen gaan. Ik denk dat er vandaag al wel mogelijkheden waren, maar die zullen er volgende week ook zijn."