'Op alle vlakken een puinhoop bij Ajax, van mij mogen ze Overmars terughalen'

'Op alle vlakken een puinhoop bij Ajax, van mij mogen ze Overmars terughalen'

27-04-2023 15:04
161

Glenn Helder maakt gehakt van de huidige situatie bij Ajax. De voormalig Oranje-international ziet dat veel mensen met een clubhart uit Amsterdam vertrekken.

"Het is een puinhoop bij Ajax", zegt Helder in een video-item van Vandaag Inside. "Het is een puinhoop op het veld, het is een puinhoop bij de jeugdopleiding, het is een puinhoop in de bestuurskamers... Mensen die een Ajax-hart hebben, wat je ook van ze vindt, zoals Danny Blind, Michael Reiziger, Winston Bogarde en Gerald Vanenburg, zijn allemaal weg. Het is een puinhoop op alle vlakken."

Helder ziet dat het kaartenhuis in elkaar is gestort sinds het vertrek van directeur voetbalzaken Marc Overmars. Sinds Overmars weg is gegaan, is het een zooitje geworden en nu klaagt iedereen over Van der Sar", aldus de voormalig aanvaller van Arsenal. "Daar hebben ze ook gelijk in, in de zin van: Hij is verantwoordelijk voor hoe het nu gaat en dan moet je daar je consequenties aan verbinden. Alleen ik weet ook dat Van der Sar samen met Overmars verantwoordelijk was voor hele goede wedstrijden. Ze hebben het merk Ajax weer waarde gegeven."

Helder heeft persoonlijk geen moeite met een terugkeer van Overmars, die vertrok vanwege grensoverschrijdend gedrag. "Van mij mogen ze Overmars terughalen."