Haaland maakt gehakt van Arsenal-duo en is Speler van het Jaar in Premier League

Haaland maakt gehakt van Arsenal-duo en is Speler van het Jaar in Premier League

12-05-2023 11:55
26

Erling Haaland is door de Britse pers uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Premier League. De Noorse superspits van Manchester City rekende met groot machtsvertoon af met Arsenal-duo Bukayo Saka en Martin Odegaard.

Haaland kreeg liefst 82 procent van de stemmen. Volgens Britse media is dat een record: niet eerder won een speler de verkiezing met zo'n groot verschil. Haaland is de opvolger van Mohamed Salah, die de prijs vorig jaar ontving.

"Om deze award in mijn eerste seizoen te winnen, is een grote eer voor me. Ik werk iedere dag om de beste versie van mezelf te zijn. Deze erkenning betekent veel voor me", vertelt de 22-jarige Noor op de clubsite. "Ik geniet van mijn tijd bij City tot nu toe. Mijn teamgenoten zijn ongelooflijk en bieden me de kansen om te scoren. Ik ben ook veel dank verschuldigd aan Pep (Guardiola, red.) en de begeleidende staf. Iedereen is zo goed voor me, ik heb nog nooit met zulke topprofessionals gewerkt."

Haaland maakt grote indruk sinds hij vorige zomer overkwam van Borussia Dortmund. Hij vestigde al een Premier League-record door afgelopen weekend zijn 35ste competitietreffer te maken. Mede door de ongekende doelpuntendrift van de spits ligt Manchester City op koers voor de landstitel. Ook is de formatie van Guardiola nog in de race voor de Champions League.