Promes veroordeeld tot achttien maanden cel voor steken neef

Promes veroordeeld tot achttien maanden cel voor steken neef

19-06-2023 09:21 Laatste update: 09:35
437

Quincy Promes (31) is door de Amsterdamse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden. De Spartak Moskou-speler was zelf niet aanwezig bij het vonnis. Hij zit in zelfgekozen ballingschap in Rusland.

Promes krijgt de straf voor het steken van zijn neef Esajas tijdens een familiefeest op 24 juli 2020. De neef werd in zijn knie gestoken en liep ernstige verwondingen op. Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van twee jaar tegen Promes. Die straf is gehonoreerd door de rechtbank, maar vastgesteld op achttien maanden. Ook moet Promes zevenduizend euro smartengeld betalen aan zijn neef.

Zelf verblijft Promes in Rusland. De advocaat van de voetballer vertelde dat een arrestatie Promes diens contract bij Spartak kost. Het is de reden dat Promes in ballingschap zit. Zolang hij in Rusland zit, kan de Nederlandse politie hem niet oppakken. Wanneer hij zich weer in Nederland laat zien, moet hij zijn straf direct uitzitten.

Promes ligt nog tot de zomer van 2024 vast bij Spartak. Hij lijkt zijn contract daar uit te zitten. Het is onbekend of hij plannen heeft om ooit terug te keren in Nederland. 

Drugssmokkel
Een zwaardere gevangenisstraf dreigt voor Promes, die ervan verdacht wordt deelgenomen te hebben aan drugshandel. Daarbij zou hij zes miljoen euro hebben verdiend. Promes is volgens het OM betrokken geweest bij de invoer van twee partijen van in totaal 1370 kilo cocaïne in 2020. Op het moment van de steekpartij werd Promes afgeluisterd in het kader van een onderzoek naar deze betrokkenheid.