'Fortuna wil gevallen oud-speler van Internazionale naar Sittard gaan halen'

'Fortuna wil gevallen oud-speler van Internazionale naar Sittard gaan halen'

2 juli - 15:58
16

Fortuna Sittard staat op het punt om een nieuwe spits op te pikken uit Portugal. Volgens De Limburger moet Mouhamed Belkheir spoedig transfervrij overkomen van UD Vilafranquense, dat op het tweede niveau uitkomt in Portugal.

Door de exits van Burak Yilmaz en de gehuurde Thomas Buitink is Paul Gladon op dit moment de enige spits in de selectie van de Limburgers. Met de komst van Belkheir moet daar dus verandering in gaan komen. De Algerijnse aanvaller speelde twee jaar in de jeugdopleiding van Internazionale en maakte daar in zijn eerste seizoen indruk. Het lukte hem echter niet om door te breken in Milaan.

Via Brescia, Torino, AD Sanjoanense en Leixões SC kwam Belkheir bij Vilafranquense terecht. Daar is zijn contract deze week afgelopen, waardoor de 24-jarige jeugdinternational vrij is om te gaan en staan waar hij wil. Nu moet Belkheir op korte termijn dus de overstap maken naar Fortuna, dat zelf nog niet in wil gaan op de mogelijke transfer. Afgelopen seizoen was de aanvaller goed voor drie goals en drie assists in 23 duels op het tweede niveau in Portugal. Hij speelde vrijwel al zijn duels op de flanken, in plaats van in de spits.