PSV-spits (20) denkt aan vertrek: 'Interesse uit Eredivisie en buitenland'

PSV-spits (20) denkt aan vertrek: 'Interesse uit Eredivisie en buitenland'

24-07-2023 15:28 Laatste update: 17:58
97

Fodé Fofana (20) staat mogelijk voor een vertrek bij PSV. Dat vertelt zaakwaarnemer Mahmoud El Boustati in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur. De talentvolle spits van de Eindhovenaren is op zoek naar speeltijd op het hoogste niveau.

"Fodé staat open voor een nieuwe stap", vertelt El Boustati in #DoneDeal. De twintigjarige aanvaller, die ook in de jeugd van FC Barcelona speelde, wil meer dan Jong PSV. "Het is niet dat hij graag wil vertrekken, maar hij wil voor zijn kans gaan."

PSV haalde deze zomer met Ricardo Pepi een nieuwe spits naar Eindhoven. Bovendien staat Jason van Duiven op de nominatie om overgeheveld te worden naar de hoofdmacht. "Fodé wil het nu zelf laten zien op het hoogste niveau. Het is tijd voor een nieuwe stap."

Het is nog afwachten of Fofana op huurbasis vertrekt bij PSV. "Verkoop of verhuur, het is allebei een optie. Er is aardig wat interesse, vanuit de Eredivisie en van mooie clubs uit het buitenland. Deze jongen heeft heel veel potentie. Belangrijk is dat hij gewoon lekker gaat voetballen, bij een mooie club."

De in Groningen geboren Fofana maakte in 2013 vanuit de jeugd van GVAV-Rapiditas de overstap naar FC Barcelona. Twee jaar later sloot hij aan bij PSV. Ruud van Nistelrooij was een groot fan van de aanvaller, maar blessures zaten hem de laatste jaren in de weg.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!