Gewaagde keuze: Japanse doelman wijst Man United af voor Belgische Sint-Truiden

Gewaagde keuze: Japanse doelman wijst Man United af voor Belgische Sint-Truiden

08-08-2023 09:54
49

De Japanse doelman Zion Suzuki heeft de interesse van Manchester United links laten liggen, om te tekenen bij Sint-Truiden. De twintigjarige keeper komt voor één jaar op huurbasis naar België van het Japanse Urawa Red Diamonds.

Manchester United wilde Suzuki lange tijd hebben als back-up achter de nieuwe eerste doelman André Onana. Nathan Bishop en David de Gea hebben de club verlaten, waardoor de spoeling onder de lat nu dun is. De Spaanse keeper kwam er met United niet uit qua contractverlenging, waardoor hij nu na 12 jaar in Manchester transfervrij is. De Gea staat wel nog in de belangstelling van grote clubs als Paris Saint-Germain, Bayern München en Sevilla.

Suzuki wordt dus niet de tweede doelman achter Onana. De Japanse doelman wilde op zijn twintigste vooral speeltijd en daarom sloeg hij het grote geld van United af voor het Belgische Sint-Truiden. De club had wel een voordeel, omdat de eigenaren ook Japans zijn. Suzuki werd geboren in de Verenigde Staten, maar inmiddels heeft hij een tijdje de Japanse nationaliteit. In de zomer van 2022 maakte hij ook zijn debuut voor het Japanse nationale elftal.