Barça strikt toptalent en voormalig Ajax target: ontbindingsclause één miljard

Barça strikt toptalent en voormalig Ajax target: ontbindingsclause één miljard

08-08-2023 16:56 Laatste update: 17:43
22

FC Barcelona heeft Noah Darvich opgepikt uit de jeugdopleiding van SC Freiburg. De Catalanen hebben 2,5 miljoen euro betaald voor het zestienjarige toptalent, die ook nog even op de radar stond van Ajax

Darvich, een Duitser met een achtergrond in Irak, heeft bij Barcelona zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2026. Hij zal aanvankelijk aansluiten in de jeugdopleiding van de Spaanse grootmacht. In zijn contract is ook een ontbindingsclausule opgenomen. Die bedraagt maar liefst één miljard euro.

De aanvallend ingestelde middenvelder, die zijn jeugdinterlands speelt voor Duitsland, speelde afgelopen seizoen in zijn jeugdcompetitie 23 wedstrijden. Daarin maakte hij negen goals en leverde hij vijf assists. In Duitsland staat hij te boek als een veelzijdig talent, dat op meerdere posities uit de voeten kan. 

Darvich werd eind mei ook nog even in verband gebracht met Ajax. Sport1 meldde destijds dat het wonderkind op de radar stond van onder meer Paris Saint-Germain en Bayern München, maar ook op die van de Amsterdammers. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!