PSV ontvangt lovende kritieken uit Oostenrijk: 'Team van wereldklasse'

PSV ontvangt lovende kritieken uit Oostenrijk: 'Team van wereldklasse'

16-08-2023 09:57 Laatste update: 09:59
147

Sturm Graz is diep onder de indruk van PSV. De Eindhovenaren waren over twee duels met 7-2 te sterk voor de Oostenrijkse opponent. Trainer Christian Ilzer stelt dat zijn ploeg het maximale heeft bereikt.

PSV zegevierde dinsdagavond met 1-3 in Graz. De ploeg van Peter Bosz hoeft nog maar één horde te overleven om de groepsfase van de Champions League te halen. "We hadden onze momenten vandaag, maar we hebben ze niet aan het wankelen gebracht", laat Ilzer optekenen door Die Kronen Zeitung. "Toen we het momentum kwijtraakten, liet PSV meteen zijn klasse zien. In de Oostenrijkse Bundesliga zullen we waarschijnlijk geen goals tegenkrijgen in deze twee situaties, maar PSV straft het direct af", refereert de oefenmeester aan de doelpunten van Joey Veerman en Luuk de Jong.

Sturm Graz-aanvoerder Stefan Hierländer sluit zich aan bij de woorden van Ilzer. "Ons doel was om een reactie te laten zien op de wedstrijd van vorige week. PSV is een team van wereldklasse, dus je ziet de kwaliteit die ze hebben. In het eerste half uur speelden we goed. Ik denk dat we goed hebben gereageerd, maar het verschil bleef duidelijk. We gaven de doelpunten te makkelijk weg, dat wordt op dit niveau afgestraft."

PSV treft in de laatste voorrondes van de Champions League Rangers FC. De Schotten rekenden in de derde voorronde af met Servette FC.