Update: Cambuur-smaakmaker Bangura tekent contract in Championship

Update: Cambuur-smaakmaker Bangura tekent contract in Championship

01-09-2023 23:45 Laatste update: 31-08-2023 13:56
21

Alex Bangura gaat SC Cambuur op de valreep toch nog verlaten. De linksback van de Friezen staat voor een transfer naar het Engelse Middlesbrough, uitkomend in het Championship. Volgens Voetbal International is de deal zo goed als rond.

Bangura kwam na de degradatie van Cambuur eerst nog in aanmerking voor een binnenlandse transfer. Onder andere NEC en Vitesse zouden interesse hebben, maar een deal kwam niet van de grond. Cambuur heeft Bangura inmiddels toestemming gegeven om naar Engeland te vliegen, zodat hij zijn transfer af kan ronden. De verwachting is dat hij er vrijdag tegen Helmond Sport al niet meer bij is.

Het contract van Bangura liep nog één jaar door, maar over de hoogte van de transfersom die Middlesbrough moet betalen is niets bekend. Wel zou het gaan om een recordbedrag. De linksback was vorig jaar één van de weinige spelers die opviel in het degradatiejaar van Cambuur. Ook clubs uit de Ligue 1 en Ligue 2 toonden interesse, maar Bangura wilde zelf dolgraag naar Engeland. De 24-jarige verdediger doorliep zijn jeugdopleiding bij Feyenoord.

Update: Alex Bangura heeft zijn transfer naar Middlesbrough te pakken. De 24-jarige verdediger verlaat SC Cambuur en tekent een vierjarig contract in het Championship.