Update: Vitesse bevestigt huur van PSV'er, deal 10 seconden voor tijd pas rond

Update: Vitesse bevestigt huur van PSV'er, deal 10 seconden voor tijd pas rond

02-09-2023 12:34 Laatste update: 14:01
58

De huurtransfer van PSV-spits Fodé Fofana naar Vitesse is nét op tijd afgerond. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft de KNVB de inschrijving slechts tien seconden voor het verstrijken van de deadline geaccepteerd. 

PSV en Vitesse hebben de huurtransfer van Fofana nog niet wereldkundig gemaakt. Volgens het ED is de deal wel rond, al scheelde het niet veel. Het benodigde papierwerk zou pas op het allerlaatste moment in orde zijn gemaakt. 'De KNVB accepteert de inschrijving om 23.59.50. Tien seconden voor de dealine', zo is te lezen. 

Het is dus nog even wachten op de officiële aankondiging van de Arnhemmers en de Eindhovenaren, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Met Fofana haalt de ploeg van trainer Phillip Cocu opnieuw een aanvallende versterking. Eerder versterkte de club zich ook al met Joel Voelkerling Persson en Amine Boutrah, eveneens spitsen. 

De twintigjarige Fofana had bij PSV weinig perspectief op speeltijd in de hoofdmacht. Afgelopen seizoen speelde hij mede vanwege blessureleed slechts negen wedstrijden voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin was hij goed voor twee treffers. 

Update: Vitesse heeft de komst van Fofana inmiddels bevestigd. De PSV-spits komt zoals verwacht op huurbasis naar het Gelredome.