Noodlot slaat weer toe voor Fofana (20): Vitesse moet PSV-huurling wegstrepen

Noodlot slaat weer toe voor Fofana (20): Vitesse moet PSV-huurling wegstrepen

03-10-2023 17:12
60

Een persoonlijk drama voor Fodé Fofana: de spits van Vitesse, verhuurd door PSV, heeft een zware knieblessure opgelopen. Zijn seizoen zit erop.

Vitesse verloor vorige week woendag met 1-0 van FC Twente, maar voor Fofana was het aanvankelijk een mooie avond: de van PSV gehuurde twintiger kreeg zijn eerste basisplaats van trainer Phillip Cocu. Na dertien minuten ging het echter mis. Fofana verdraaide zijn knie in een duel met Mees Hilgers en verliet per brancard het veld.

Nu wacht Fofana opnieuw een langdurige revalidatie. Het is de de tweede keer dat hij moet herstellen van een zware knieblessure. Dit seizoen komt hij niet meer in actie, waardoor ook zijn periode in Arnhem in feite al voorbij is. Vitesse nam de spits op 1 september, enkele ogenblikken voor de transferdeadline, op huurbasis over van PSV.

"Alhoewel de verwachtingen zijn dat het seizoen klaar is voor mij, ga ik vol goede moed de revalidatie in en zal ik mijzelf nog niet afschrijven", reageert Fofana, die bij Vitesse niet verder kwam dan 98 minuten, verdeeld over drie wedstrijden. "Het is bijzonder verdrietig voor Fodé dat zijn avontuur bij Vitesse al zo snel én op deze manier eindigt", aldus technisch directeur Benjamin Schmedes.