Zo doen de PSV-huurlingen het: noodlot slaat weer toe en vlieguren in MLS

Zo doen de PSV-huurlingen het: noodlot slaat weer toe en vlieguren in MLS

21-10-2023 10:30
13

Waar topclubs als Feyenoord en Ajax weer tal van spelers tijdelijk zagen uivliegen, verhuurt PSV momenteel slechts twee spelers. Dit is de situatie van Richard Ledezma en Fodé Fofana bij hun tijdelijke werkgever.

Richard Ledezma (New York City FC)
Richard Ledezma vertrok in maart op huurbasis naar New York City FC, omdat hij nauwelijks voorkwam in de plannen van toenmalig trainer Ruud van Nistelrooij. De terugkeer naar zijn thuisland werpt zijn vruchten af. De 23-jarige aanvallende middenvelder komt veelvuldig in actie in de MLS.

Ledezma was tot dusver veertien keer basisspeler en viel negen keer in. Scoren deed hij niet, maar de eenmalig Amerikaans international gaf wel vier assists. Daarmee doet hij de nodige ervaring op, al heeft New York City FC het moeilijk in de Eastern Conference met een dertiende plaats. New York houdt alleen het Inter Miami FC van Lionel Messi en Toronto FC onder zich.

Voor Ledezma op het vliegtuig naar de Verenigde Staten stapte verlengde PSV nog wel zijn contract tot medio 2025. Zelf vond hij dat een geloofsbrief. Maar als hij eind dit kalenderjaar terugkeert, dan wacht hem nog altijd een pittige concurrentiestrijd in Eindhoven.

Fodé Fofana (Vitesse)
Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline rondde Fodé Fofana een verhuur naar Vitesse af. De twintigjarige spits wilde na veelvuldig blessureleed dan eindelijk waardevolle ervaring opdoen in de Eredivisie. Het noodlot sloeg echter snel weer toe: Fofana liep eind september een zware knieblessure op in het duel met FC Twente.

In Enschede ging het al na dertien minuten mis voor Fofana, die per brancard van het veld moest. Voor de spits wacht daarmee opnieuw een langdurige revalidatie. Zijn teller blijft steken op drie competitieduels, want naar verwachting komt hij dit seizoen niet meer in actie. Het is bijzonder sneu voor Fofana, die bij PSV nog een contract tot medio 2025 heeft.