'Dortmund en Bayern München gaan strijd aan voor in Nederland geboren rechtsback'

'Dortmund en Bayern München gaan strijd aan voor in Nederland geboren rechtsback'

27-11-2023 16:31
22

Borussia Dortmund en Bayern München zouden allebei geïnteresseerd zijn in de Nederlands-Turkse rechtsback Ferdi Kadioglu. Dat meldt onder andere BILD. De oud-speler van NEC maakt zo veel indruk bij Fenerbahçe, dat zijn prijskaartje op dertig miljoen euro is vastgesteld.

Voor Noussair Mazraoui zou het halen van Kadioglu bij Bayern München een teken aan de wand zijn. De in Arnhem geboren Turk zou gehaald worden als vervanger van de deze zomer vertrokken Benjamin Pavard. Voor Mazraoui zou dat weer een extra concurrent betekenen. Borussia Dortmund vindt het prijskaartje van dertig miljoen euro nog wat aan de hoge kant, maar ze zijn wel zeer geïnteresseerd in Kadioglu, die ook als linksback uit de voeten kan.

Kadioglu speelde als jeugdinternational duels voor Jong Oranje, maar koos uiteindelijk toch om voor Turkije uit te komen. In totaal speelde hij al vijftien duels voor de Turken. Kadioglu doorliep een groot gedeelte van de jeugdopleiding van NEC. Daar speelde hij steevast als buitenspeler, maar na zijn transfer naar Fenerbahçe in 2018, werd hij als vleugelverdediger weggezet. Sindsdien is hij bij de Turken niet meer uit de basis weg te denken.

Luister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal: alles over Ajax, PSV, Feyenoord en...Kevin van Veen!