Sneijder is het eens met Van Hooijdonk: 'Niks tegen vrouwen, maar we slaan door'

Sneijder is het eens met Van Hooijdonk: 'Niks tegen vrouwen, maar we slaan door'

11-12-2023 21:48
97

Ook bij Veronica Offside passeren de uitspraken van Pierre van Hooijdonk de revue. De oud-spits sprak op zondagavond bij Studio Voetbal uit dat hij niet van mening is dat een vrouw hoofdtrainer kan worden bij een Eredivisieclub. Wesley Sneijder sluit zich aan bij Van Hooijdonk, terwijl Wim Kieft Sarina Wiegman wel als een interessante optie ziet. 

"Sarina Wiegman zegt zinnige dingen over voetbal, dat zie ik wel voor me", vangt Kieft aan. "Als zij met haar status binnenkomt, natuurlijk zullen er dan grapjes worden gemaakt, maar het blijft wel je trainer, dus je moet ook oppassen voor je grapjes. Zo’n boegbeeld als Wiegman, dat kan denk ik wel."

Tafelgenoot Sneijder ziet het echter niet gebeuren. "Ik vind het lastig om over te oordelen. Ik ben het met Wim eens, maar ik ga terug naar mezelf, naar hoe ik in de kleedkamer was. Misschien is het nu wel veranderd, maar ik had me niet kunnen voorstellen dat ik een vrouwelijke coach had. Met alle voetbalhumor die daarmee gepaard gaat. Ik heb niks tegen vrouwen, maar we slaan wel een beetje door", aldus de recordinternational van Oranje.

"Ik heb het gisteren gezien en hoorde dat er gezegd werd dat we nu iets moeten gaan doorbreken. Waarom? Wat moeten we doorbreken? We moeten ophouden met z'n allen. Als het gebeurt, gebeurt het, maar we zijn het te veel aan het pushen, we zijn er te veel mee bezig. Dat wij er nu over praten is al te veel. Laat het gewoon gebeuren. Misschien gebeurt het, misschien niet, maar we zijn het nu aan het pushen en dat werkt averechts."