Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz kiest twee Champions League-basisdebutanten

Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz kiest twee Champions League-basisdebutanten

12-12-2023 06:42
42

PSV sluit dinsdagavond de Champions League-groepsfase af met een wedstrijd tegen Arsenal. De Eindhovenaren zijn al verzekerd van een plek in de knock-outfase, waardoor trainer Peter Bosz een aantal spelers rust gaat geven.

Op de persconferentie in aanloop naar de clash verklapte Bosz al dat Walter Benítez 'gewoon' onder de lat staat. Malik Tillman is net als de Argentijnse goalie zeker van een basisplaats tegen Arsenal. Joey Veerman en Jerdy Schouten ontbreken dinsdagavond, wat betekent dat Ismael Saibari aan de aftrap zal staan. Om de balans op het middenveld te bewaken, lijkt Patrick van Aanholt een linie door te schuiven.

Voorin kan Bosz niet beschikken over Noa Lang en Hirving Lozano, waardoor Yorbe Vertessen zich kan opmaken voor zijn basisdebuut in de Champions League-groepsfase. In de punt van de aanval krijgt Ricardo Pepi, die net als Vertessen voor het eerst start in de Champions League, de kans zich vanaf het eerste fluitsignaal te laten zien. Luuk de Jong krijgt rust, al kan hij wel invallen.

PSV en Arsenal trappen om 18.45 uur af in het Philips Stadion. De Eindhovenaren kunnen niet meer stijgen of zakken in Groep B, waardoor de club op 18 december als nummer twee de koker ingaat tijdens de loting voor de achtste finales.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benítez; Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Saibari, Tillman, Van Aanholt; Bakayoko, Pepi, Vertessen