'Feyenoord en Ajax vol in de race voor toernooiticket ter waarde van 50 miljoen'

'Feyenoord en Ajax vol in de race voor toernooiticket ter waarde van 50 miljoen'

12-12-2023 10:28 Laatste update: 10:51
149

Feyenoord en Ajax gaan de strijd met elkaar aan om een ticket voor het WK voor clubteams. Volgens De Telegraaf zijn de twee ploegen de grootste Nederlandse kanshebbers voor het toernooi in 2025. Door de aanpassing van de toernooiregels, kan de deelnemer van het toernooi een startpremie van maar liefst vijftig miljoen euro bijschrijven.

Vanaf 2025 gaan de regels voor het WK op de schop en wordt het toernooi om de vier jaar gehouden met 32 clubteams. Per land mogen er nu maximaal twee clubs meedoen. De laatste vier winnaars van de Champions League zijn zeker van deelname, net als de acht teams die in de afgelopen vier jaar de meeste punten wisten te halen op de coëfficiëntenlijst. 

Voor Feyenoord en Ajax lijkt de komende Europese week cruciaal voor deelname aan het WK. De Rotterdammers zijn momenteel de eerste deelnemer door hun twaalfde plek op de Europese ranglijst van de laatste vier jaar, maar de ploeg heeft maar één punt voorsprong op Ajax. PSV heeft als nummer drie, zeven punten achterstand en daar zijn de bonuspunten voor overwintering al meegeteld.

Feyenoord en Ajax liggen nu dus op pole position voor het toernooi, maar er kan zich nog een horroscenario voordoen. Als Arsenal, Manchester United of Newcastle United de Champions League wint, dan zijn drie van de vier winnaars van afgelopen vier seizoenen een Engelse ploeg. Dat zou betekenen dat plek 12, waar Feyenoord nu opstaat, vervalt en dat er een extra Engels team mee mag doen.

Beluister de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, de comeback van Ihattaren en leven als een god in Indonesië hieronder, of kijk de video op Youtube!