Bosz over PSV: 'Dat heb ik niet gezegd, maar dit is wel de beste ploeg'

Bosz over PSV: 'Dat heb ik niet gezegd, maar dit is wel de beste ploeg'

12-12-2023 18:34 Laatste update: 18:50
1

Peter Bosz verheugt zich op de tweede ontmoeting met Arsenal in de Champions League. Hoewel er alleen nog geld en prestige op het spel staan, denkt de Eindhovense trainer dat zijn ploeg grote stappen heeft gezet ten opzichte van het eerste duel.

PSV verloor in september met liefst 4-0 in Londen. Ondanks die afstraffing voert Bosz de nodige wijzigingen door in zijn basisploeg, mede met het oog op de Eredivisie-topper tegen AZ van komend weekend. "Ja, met een aantal jongens. Luuk (de Jong, red.), Guus (Til, red.) en Dest zitten op de bank en kunnen spelen, maar dat doen we niet. Ze hebben zoveel gespeeld. Maar er zijn ook een aantal jongens die geblesseerd zijn en niet kunnen spelen."

Het biedt kansen aan Armando Obispo en Mauro Júnior, die voor het eerst sinds februari een officiële wedstrijd spelen voor PSV. "Voor een aantal jongens is het een beloning, zeker. Zoals Pepi bijvoorbeeld. Maar voor deze jongens is het anders, omdat ze zo lang geblesseerd zijn geweest", doelt hij op de verdedigers.

Niet alleen PSV, maar ook Arsenal treedt flink gewijzigd aan. Bosz is desondanks benieuwd hoe zijn ploeg het er nu vanaf gaat brengen tegen de Londenaren. "Al heb ik deze wedstrijd eigenlijk niet nodig om te zien dat wij beter zijn geworden. Ik zie de jongens iedere dag op de training. Wij hebben grote stappen gemaakt."

Bosz krijgt van Jan Boskamp te horen dat hij een 'gouden pik' heeft, omdat zijn wissels vaak goed uitpakken. "Dat zal ik thuis vertellen", grijnst de oefenmeester, waarna hij serieus verder gaat. "We hebben allemaal weleens wissel gezeten, dan baal je. Als je er dan inkomt, dan brengen zij het. Dat is zó knap."

Bosz verduidelijkt ook nog een eerdere stelling. "Ik heb nooit gezegd dat dit de beste spelers zijn waarmee ik heb gewerkt, maar wel de beste ploeg. Dat zie je onder andere aan de wissels, maar ook hoe ze voor de wedstrijd met elkaar in de kleedkamer over de tegenstander praten."