Bosz had onderonsje met Arsenal-ster Havertz: 'Hij was daar wel verrast over'

Bosz had onderonsje met Arsenal-ster Havertz: 'Hij was daar wel verrast over'

12-12-2023 21:50 Laatste update: 23:22
8

Peter Bosz is blij met de progressie die PSV heeft geboekt in de Champions League. De Eindhovenaren speelden dinsdag in een vermakelijke wedstrijd met 1-1 gelijk tegen Arsenal.

PSV werd twee maanden geleden in Londen nog met 4-0 van de mat geveegd. "Het blijft dat je niet echt kan vergelijken, omdat zij in het begin met weinig jongens uit de echte basis stonden", reageert Bosz bij RTL. "En wij hadden natuurlijk ook wat wijzigingen doorgevoerd. Aan de andere kant denk ik dat je wel kan zien dat het elftal stappen heeft gemaakt. Hoe we druk zetten, hoe we compacter staan, hoe we beter verdedigen en hoe we, zeker ten opzichte van de eerste wedstrijd, kansen hebben gecreëerd."

"Je kan deze wedstrijd op het einde nog verliezen, maar ik denk dat we ook hadden kunnen winnen", vervolgt Bosz, die duidelijk maakt dat hij daar niet lang mee zal zitten. "Nee, het gevoel dat blijft hangen is meer trots. Trots op hoe wij gespeeld hebben met dit elftal, dat in deze samenstelling nog niet veel gespeeld heeft. Met Mauro en Armando Obispo na lange tijd. Als je ziet hoe we dat gedaan hebben, dan vind ik dat toch wel goed."

Bosz wijst Malik Tillman en Ismael Saibari als uitblinkers aan. "Tillman was erg goed, Saibari was uitstekend. Maar als je ook ziet hoe Patrick van Aanholt heeft gespeeld als verdedigende middenvelder, wat hij nog niet eerder heeft gedaan, dan vond ik dat ook uitstekend. En zo kan ik het hele elftal wel langslopen, want we hebben gewoon goed gespeeld", concludeert de tevreden oefenmeester.

Die bevestiging kreeg Bosz ook van Kai Havertz, met wie hij na afloop een onderonsje had. "Hij moest lachen, want hij zei: we wilden jullie vol onder druk zetten en dat lukte niet. Hij was daar ook wel verrast over."