Kudus onder indruk van teamgenoot: 'Als hij bal krijgt, hoef ik alleen te rennen'

Kudus onder indruk van teamgenoot: 'Als hij bal krijgt, hoef ik alleen te rennen'

23-12-2023 17:51
7

Mohammed Kudus heeft tekst en uitleg gegeven over zijn typische celebration bij West Ham United. Volgens de oud-Ajacied zit daar eigenlijk niets speciaals achter. Ook vertelt Kudus, die trefzeker was tegen Manchester United, over zijn goede connectie met Lucas Paquetá.

West Ham won zaterdag met 2-0 van Man United, mede door een treffer van Kudus. De Ghanees vierde zijn treffer opnieuw zittend op de reclameborden. Dat doet Kudus sinds dit seizoen, als hij scoort. Heeft die celebration een speciale betekenis? "Het betekent niks, eigenlijk", zegt de linkspoot na de wedstrijd bij TNT Sports. "Ik ga gewoon zitten om een goede hap adem te nemen. Ik ben namelijk moe", lacht hij.

Kudus is logischerwijs erg blij met de overwinning op het Man United van Erik ten Hag. "Ik ben erg blij voor de fans. Dit was namelijk onze laatste wedstrijd voor kerst. Dit is een perfect cadeau voor ze. Ze gaan hiervan genieten", zegt Kudus, die ook vertelt over zijn connectie met Paquetá. De Braziliaan was opnieuw goed voor een assist, bij een treffer van de Afrikaan. "Zijn visie en passingskwaliteiten... Als hij de bal krijgt, weet ik dat ik alleen hoef te rennen. Hij zal me namelijk vinden", besluit Kudus.