Ellende Napoli duurt voort, winnend Man City heeft na 149 dagen De Bruyne terug

7 januari - 17:42
8

Napoli draait al een dramatisch seizoen en zondag werd er ook nog eens kansloos met 3-0 verloren van Torino, terwijl een debutant na vijf minuten rood pakte. Manchester City kende wél een goede voetbalmiddag in de FA Cup.

Torino - Napoli: 3-0
Zonder Victor Osimhen, die deelneemt aan de Afrika Cup, en met een tegenvallende Khvicha Kvaratskhelia, ondervond Napoli grote problemen tegen Torino. De thuisploeg nam vlak voor de rust de leiding dankzij Antonio Sanabria, gevolgd door goals van Nikola Vlasic en Alessandro Buongornio in de tweede helft.

Een kenmerkend voorval dat het tegenvallende seizoen van de landskampioen van 2023 kenmerkt, deed zich kort na rust voor: invaller Pasquale Mazzocchi, die zijn debuut maakte onder trainer Walter Mazzarri, werd slechts vijf minuten na zijn invalbeurt van het veld gestuurd, nadat hij met een hooggeheven been op Valentino Lazaro inkwam.

Napoli heeft nu al zeven nederlagen geleden in dit Serie A-seizoen, terwijl het in het kampioensjaar slechts vier keer verloor. Torino, waar Perr Schuurs nog lange tijd afwezig is vanwege een zware knieblessure, bevindt zich op de negende plek, één plaats onder Napoli.

Manchester City - Huddersfield Town: 5-0
Na een blessureperiode van vijf maanden (149 dagen) maakte Kevin De Bruyne zondag zijn rentree bij Manchester City. De Belg gaf binnen twintig minuten een assist in de met 5-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Huddersfield Town in de derde ronde van de FA Cup.

De Bruyne betrad het veld na een uur spelen, waar Manchester City niet met de sterkste opstelling begon. Vijftien minuten later bereidde hij op fraaie wijze de 5-0 van Jérémy Doku voor door een prachtige lob over de verdediging van Huddersfield. De openingstreffer werd eerder in de wedstrijd al verzorgd door Phil Foden, die na een half uur met een krachtig schot in de rechterhoek scoorde.

Kort daarna rondde Julián Álvarez een mooie aanval van City af. De twintigjarige Oscar Bobb vergrootte de voorsprong na goed voorbereidend werk van Matheus Nunes. Foden maakte even later zijn tweede doelpunt van de wedstrijd met een afstandsschot, waarna Doku en De Bruyne het slotakkoord verzorgden. Nathan Aké bleef de gehele wedstrijd op de bank.