Achahbar terug in Nederland na bizarre jaren: 'Trainer was niet helemaal honderd'

Achahbar terug in Nederland na bizarre jaren: 'Trainer was niet helemaal honderd'

8 januari - 17:52 Laatste update: 9 januari - 10:01
38

Anass Achahbar zette onlangs op zijn 29e een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer. De oud-speler van onder andere PEC Zwolle, Feyenoord en NEC tekende bij amateurploeg Westlandia. In gesprek met ESPN kijkt hij terug op een carrière vol bizarre momenten op niet-alledaagse locaties.

Achahbar speelde onder andere in Roemenië voor ACS Sepsi OSK, waar het niet werd gewaardeerd als je op ongelegen momenten je telefoon gebruikte. "We zaten bij de lunch toen een speler twee seconden op zijn telefoon zat. De trainer stond op en liep naar de speler toe om een pak rammel te geven. Die trainer was niet helemaal honderd procent. Daarna pakte hij zijn telefoon af en smeet hem door de hele zaal heen. Telefoon helemaal kapot. Toen ging de trainer weer rustig zitten", vertelt de spits over zijn tijd in Roemenië.

Ook in Griekenland bij AEPS Aiolikos kreeg Achahbar te maken met omstandigheden die hij niet gewend was. "Er was elke dag wel iets aan de hand waarvan je dacht: zoiets zou je nooit meemaken in Nederland. We trainden op velden van 20 bij 30 meter. Op een modderveldje waar je de koeien nog niet op wil laten lopen. Iedereen zat in een hotel. Je maakt bepaalde dingen mee die je nooit had verwacht in je leven."