Sparta-keeper Olij zet zinnen op transfer: 'Nu is het moment gekomen'

Sparta-keeper Olij zet zinnen op transfer: 'Nu is het moment gekomen'

13 januari - 12:38
62

Nick Olij wil de volgende stap zetten in zijn carrière. De 28-jarige doelman van Sparta maakt zijn vertrekwens kenbaar in gesprek met het Algemeen Dagblad. Olij sluit niet uit dat hij nog deze maand vertrekt, maar anders uiterlijk in de zomer.

Olij is uitgegroeid tot een dragende kracht op Het Kasteel sinds hij in 2022 overkwam van NAC Breda. Afgelopen zomer was hij al in beeld bij Ajax, dat uiteindelijk de voorkeur gaf aan Diant Ramaj. De prestaties van Olij leden er niet onder, bewees ook zijn oproep voor het Nederlands elftal. Nu wil de Spartaan alsnog een stap omhoog maken.

"28 is niet oud voor een keeper, misschien heb ik nog wel tien of elf jaar te gaan. Maar dit zijn de jaren waarin je het moet laten zien. Ik zit bijna op de top van mijn kunnen, al kan het altijd beter, en heb een basis van de afgelopen anderhalf jaar waarin ik een goed niveau heb laten zien. Nu is het moment gekomen om een vervolgstap te maken", vertelt Olij in het AD.

Dat kan dus ook deze maand al zijn. "Dat ligt aan wat de mogelijkheden zijn deze winter. Dat ik in de zomer wil gaan, is wel duidelijk en dat hebben mijn zaakwaarnemer en ik ook tegen de club gezegd. Ik denk dat het uiteindelijk voor Sparta ook goed is. Zij hebben een fiks bedrag voor me betaald en daar ben ik dankbaar voor, zoals ik ook Maurice Steijn (ex-trainer, red.) dankbaar ben. Ik denk dat ik die prijs ook terug aan het betalen ben."

"Komt er deze winter wat uit, dan komt er wat uit", stelt Olij. "Zo niet, dan maak ik hier het seizoen af en vind ik dat ook helemaal niet erg. Sparta is een geweldige familieclub, ik word enorm gewaardeerd door medespelers en supporters. Maar ik denk dat mensen ook begrijpen dat ik mijn ambitie uitspreek."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!