'Terugkeer bij Vitesse loopt opnieuw vertraging op: Pröpper kampt met terugslag'

'Terugkeer bij Vitesse loopt opnieuw vertraging op: Pröpper kampt met terugslag'

16 januari - 14:15 Laatste update: 14:16
11

De terugkeer van Davy Pröpper heeft opnieuw vertraging opgelopen. De middenvelder van Vitesse kampt met een terugslag van zijn knie, aldus De Gelderlander. Pröpper mist om die reden het bekerduel met tweededivisionist AFC Amsterdam van komende donderdag. 

De inmiddels 32-jarige Pröpper speelde afgelopen zondag, na lang blessureleed, weer eens een Eredivisie-wedstrijd. Tegen FC Utrecht (0-0) viel hij in. Hij is niet ongeschonden uit dat duel gekomen. De middenvelder heeft er lichte knieklachten aan overgehouden en wordt daarom buiten de selectie gehouden voor het treffen met AFC in de eigen GelreDome.

Het blessurespook teistert Pröpper dus opnieuw. De voormalig Oranje-international is pas net terug van een slepende kruisbandblessure, waarvan hij maar liefst elf maanden moest herstellen. Vitesse hoopt snel weer over hem te kunnen beschikken.

De ervaren oud-speler van PSV en Brighton wordt als een belangrijke pion gezien in de strijd tegen degradatie. Vitesse-trainer Edward Sturing had Pröpper graag laten starten tegen AFC, om hem zo spelritme op te laten doen. Het is door de terugslag ook nog onzeker of de oudere broer van FC Twente-verdediger Robin komende zondag mee kan spelen in Arnhem tegen Feyenoord.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!