Babel over komst Henderson naar Ajax: 'Eerste gedachte: bijzonder'

Babel over komst Henderson naar Ajax: 'Eerste gedachte: bijzonder'

19 januari - 10:12 Laatste update: 11:12
94

Ryan Babel ziet de komst van Jordan Henderson als een stap in de goede richting voor Ajax. De oud-speler van Ajax en Liverpool knipperde desondanks even met de ogen toen duidelijk werd dat de 33-jarige middenvelder in de Johan Cruijff Arena in de slag zou gaan. 

"Mijn eerste gedachte was: bijzonder", erkent Babel in gesprek met Voetbal International. "Omdat, even puur zwart-wit, Henderson niet per se een Ajax-speler is. Bij Liverpool lag bij hem de focus toch meer op het veroveren van ballen, daar is hij heel belangrijk in geweest. Het verschil maken in balbezit, liet hij aan anderen over. Naar mijn mening zie je in zijn spel vaak terug dat hij wat meer op safe speelt, dus vaak een tikkie breed of terug."

"Natuurlijk zitten er ook weleens mooie passes tussen, zeker als hij de tijd krijgt. Maar ik denk niet dat hij echt een creatieve speler is die het spel van Ajax helemaal gaat veranderen", vervolgt Babel, die van mening is dat dit wel gevraagd wordt van een controleur van Ajax. "Dat bedoel ik met dat hij niet een typische Ajax-speler is", aldus de 69-voudig Oranje-international.

Babel denkt desondanks dat Henderson de jonge Ajacieden wel kan helpen met zijn ervaring en leiderschap. "Hij kan de boel een beetje op orde krijgen in het midden, want hij is natuurlijk echt een enorme leider, die alles neerzet, die veel praat, en die mensen corrigeert die gecorrigeerd moeten worden. Ik denk dat Ajax Henderson echt haalt voor de balans, zodat het huis niet nog verder in elkaar stort."

Zelf speelde Babel overigens niet met Henderson samen bij Liverpool. "Maar ik heb weleens mensen over hem gesproken, Gini (Wijnaldum, red.) bijvoorbeeld, die is heel erg over hem te spreken."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Africa Cup!