Fortuna haalt voormalig speler van FC Utrecht en PSV tijdelijk op uit Oekraïne

Fortuna haalt voormalig speler van FC Utrecht en PSV tijdelijk op uit Oekraïne

19 januari - 13:17
13

Justin Lonwijk is tijdelijk speler van Fortuna Sittard. Het eerste half jaar van dit seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Anderlecht, maar hij maakt het jaar af in Limburg. Lonwijk is officieel speler van het Oekraïense Dinamo Kiev.

Lonwijk is in Fortuna de oplossing voor een probleem rond de Afrika Cup. Deroy Duarte is de hele maand niet aanwezig, omdat hij onderdeel is van de selectie van Kaapverdië. Fortuna wilde een tijdelijke vervanger en heeft die in Lonwijk dus gevonden. De middenvelder kwam in de jeugd uit voor Willem II en PSV en speelde in het betaald voetbal naast Anderlecht en Dinamo ook voor Viborg FF en FC Utrecht.

De 24-jarige Lonwijk is blij dat hij zijn kunsten weer in Nederland mag gaan vertonen. "Het is voor mij een prachtige kans om mijn kwaliteiten te kunnen laten zien op het hoogste niveau in Nederland. De laatste jaren ben ik actief geweest in het buitenland. Een hele mooie ervaring, maar ik ben blij om voor mijn kansen te mogen gaan op Eredivisie-niveau. Daarnaast heeft mijn broertje hier twee seizoenen geleden gespeeld en hij was ook enorm positief over de club."

Technisch manager van Fortuna, Americo Branco, is ook in zijn nopjes met de komst van Lonwijk. "Met Lonwijk halen we een speler binnen die op meerdere posities uit de voeten kan. Het is een Nederlandse jongen die de competitie goed kent, dat maakt hem extra interessant. Bovendien heeft hij ook in buitenlandse competities al zijn kwaliteiten laten zien."