Almere-directeur noemt spelen onmogelijk: 'Wat kinderziektes, maar werkte prima'

Almere-directeur noemt spelen onmogelijk: 'Wat kinderziektes, maar werkte prima'

21 januari - 07:20
11

Fortuna Sittard-eigenaar Isitan Gün reageerde woedend, maar volgens John Bes van Almere City FC is er sprake van overmacht. Door een slecht functionerende verwarmingsbuis moest het Eredivisie-duel in het Yanmar Stadion worden afgelast.

Bes stelt dat het 'volkomen terecht' is dat er een streep door de wedstrijd is gegaan. Het veld lag er grotendeels goed bij, behalve één gedeelte. "De hoek is gewoon een piste en daarom is de wedstrijd afgelast. Het is te glad en te hard. Daar is een verwarmingsbuis die defect is, of minder goed werkt dan de rest. Nu het begint te vriezen wordt dat zichtbaar en dat is gevaarlijk", zegt de algemeen directeur van de club uit Flevoland tegen ESPN.

De spelers van Almere en Fortuna hadden de warming-up al gedaan, toen alsnog besloten werd dat er niet gespeeld kon worden. "We voelen ons verantwoordelijk voor het feit dat de wedstrijd niet doorgaat. Ik snap niet waarom de beslissing zo laat is genomen. Als je in de hoek komt, dat kan echt niet", reageert Bes. "Maar vanmiddag was het prima. We hebben een paar weken geleden pas veldverwarming aangelegd en aangesloten. Dat had wat kinderziektes, maar vanochtend functioneerde het uitstekend, zei het grasteam."

Bes leeft mee met de bezoekers, die voor de tweede keer deze week de reis naar Almere maakten. Woensdag stonden beide teams al tegenover elkaar in de achtste finales van de KNVB Beker. "Dit is voor iedereen vervelend, ook voor de tegenstander die voor de tweede keer deze week helemaal uit Sittard is gekomen. De wedstrijd wordt ingehaald, en maandag zullen we van de KNVB horen wanneer dat gaat gebeuren."