Daar is de bevestiging: sterkhouder vertrekt na dit seizoen bij Chelsea

Daar is de bevestiging: sterkhouder vertrekt na dit seizoen bij Chelsea

29 april - 12:46
6

Thiago Silva trekt na dit seizoen de deur (voorlopig) achter zich dicht bij Chelsea. De Braziliaan beschikt over een aflopend contract in Londen en er is besloten om de samenwerking niet voort te zetten. Het is niet bekend of Silva een nieuwe uitdaging zoekt of dat hij stopt als profvoetballer.

Het nieuws dat Silva na dit seizoen vertrekt bij Chelsea komt niet uit de lucht vallen door zijn aflopende contract. "Chelsea betekent veel voor mij", aldus de 39-jarige verdediger in gesprek met de clubkanalen. "Ik kwam hier met het idee om een jaar te blijven, maar het werden uiteindelijk vier jaar. Mijn zoons spelen voor Chelsea, dus ik ben trots dat ik deel uitmaak van de Chelsea-familie."

"Ik heb in de afgelopen vier jaar alles gegeven", vervolgt Silva zijn verhaal. "Helaas heeft alles een begin, een midden en een einde. Dat betekent niet dat dit een definitief vaarwel is. Ik hoop de deur open te laten, zodat ik in de toekomst terug kan keren, misschien in een andere rol."

Silva maakte in de zomer van 2020 de transfervrije overstap van PSG naar Chelsea. De Braziliaan speelde 151 officiële wedstrijden in het shirt van The Blues waarin hij negen doelpunten maakte en drie keer de assist verzorgde. Daarnaast won Silva de Champions League, het WK voor clubs en de UEFA Super Cup met Chelsea.