Lukaku spreekt Henderson en Benzema tegen: 'Wordt de beste competitie ter wereld'

Lukaku spreekt Henderson en Benzema tegen: 'Wordt de beste competitie ter wereld'

25 januari - 12:36 Laatste update: 13:22
35

Romelu Lukaku staat lijnrecht tegenover spelers als Jordan Henderson en Karim Benzema. De spits van AS Roma vertelt in een interview met de Saudische pers dat hij de Saudi Professional League binnen enkele jaren ziet uitgroeien tot een van de beste competities ter wereld.

Lukaku speelde woensdag met zijn AS Roma een oefenwedstrijd in Saudi-Arabië tegen Al Shabab. De Romeinen wonnen het duel met 1-2 en de topscorer van België was verantwoordelijk voor de winnende treffer in de slotfase. Na afloop van de wedstrijd was de spits bijzonder lovend over Saudi-Arabië. "In de komende twee jaar zie ik deze competitie uitgroeien tot één van de beste ter wereld, zo niet dé beste", begon hij. "De clubs spannen zich hard in om de 'grote' spelers naar hier te halen. Daardoor gaan de teams en de voetballende kwaliteiten er fel op vooruit", aldus Lukaku.

Lukaku deelt daarmee een totaal andere mening dan onder andere Henderson en Benzema. Henderson tekende afgelopen week een contract bij Ajax, mede omdat hij ongelukkig was in Saudi-Arabië. Ook Benzema doet zijn best om het land alweer snel te verlaten, nadat hij afgelopen zomer Real Madrid verruilde voor een avontuur in de woestijn. Beide spelers waren niet erg positief over het niveau van de competitie, terwijl Lukaku dat wél is.

Afgelopen zomer werd de Belg in verband gebracht met een overstap naar 'de zandbak', maar dat zag hij destijds absoluut niet zitten. Momenteel wordt hij door Roma gehuurd van Chelsea. Hij kwam dit seizoen 26 keer in actie voor de Italianen, hierin scoorde hij vijftien keer en gaf hij twee assists.