FC Utrecht bevestigt komst vierde winteraanwinst: 'Mooi dat hij er is'

FC Utrecht bevestigt komst vierde winteraanwinst: 'Mooi dat hij er is'

31 januari - 18:10 Laatste update: 18:12
22

Zoals VoetbalPrimeur eerder deze week al wist te melden, heeft FC Utrecht zich nu definitief versterkt met Niklas Vesterlund. De Deense rechtsback komt over van het Noorse Tromsø IL.

In De Domstad heeft de 24-jarige Vesterlund een contract getekend tot medio 2027. Bovendien is er een optie in de verbintenis opgenomen waarmee de samenwerking met een jaar kan worden verlengd. VoetbalPrimeur weet dat de transfersom zo'n half miljoen euro bedraagt. 

"Niklas is een gedreven en ambitieuze speler", vertelt technisch directeur Jordy Zuidam op de clubwebsite. "Hij maakt graag rushes langs de zijlijn en staat verdedigend zijn mannetje. Niklas speelt met veel energie en heeft een goede mentaliteit. Mooi dat hij ons team komt versterken."

Vesterlund is een verdediger die van nature als rechtsback speelt. Bij Tromsø IL had hij nog een contract tot het eind van dit seizoen. Vesterlund begon zijn loopbaan in de jeugd van FC Kopenhagen. Na een tussenstap bij het Zweedse Trelleborg maakte hij de overstap naar Tromsø. Daar speelde hij sinds mei 2021 78 competitiewedstrijden. Hierin scoorde hij negen keer en gaf hij hetzelfde aantal assists.

Vesterlund wordt na Tim Handwerker, Sam Lammers en Jeppe Okkels de vierde winteraanwinst van FC Utrecht. Verdediger Modibo Sagnan en Bart Ramselaar trekken de deur bij FC Utrecht juist weer achter zich dicht. De Fransman gaat voor drie miljoen euro naar Montpellier, de oud-PSV'er is op weg naar het Singaporese Lion City Sailors FC.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!