Meerdink verkiest Vitesse boven KKD: 'Puur gekozen voor de Eredivisie'

Meerdink verkiest Vitesse boven KKD: 'Puur gekozen voor de Eredivisie'

1 februari - 11:23 Laatste update: 11:32
20

Mexx Meerdink heeft weloverwogen voor een huurperiode bij Vitesse gekozen. Martijn Meerdink, vader van de twintigjarige spits en oud-speler van onder meer AZ, vertelt in de liveshow van #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, over de tijdelijke overgang van zijn zoon.

Meerdink wordt het komende halfjaar door AZ gestald bij Vitesse, dat geen optie tot koop heeft bedongen. Meerdink senior vertelt dat de afgelopen dagen hectisch waren. "Er waren best veel clubs die Mexx wilden binnenhalen. Uiteindelijk is het Vitesse geworden. Dat is ook voor hem de beste keuze. Hij wilde dit graag, om minuten te maken in de Eredivisie. Achter Pavlidis en Odgaard kreeg hij die niet bij AZ."

Zowel clubs uit het binnen- en buitenland wilden de spits tijdelijk inlijven. "Duitse clubs uit de 2. Bundesliga en de bovenkant van de Keuken Kampioen Divisie, de eerste drie clubs", vertelt Meerdink. "Dat was heel serieus. Uiteindelijk heeft Mexx er zelf de klap op gegeven. Hij wilde niet naar de KKD en heeft puur gekozen voor de Eredivisie."

Het komende halfjaar woont Meerdink weer bij zijn gezin in Winterswijk. "Ja, ongelooflijk", zegt een trotse vader. "Mijn vrouw is heel blij, maar dat zijn wij allemaal. Dat zijn mooie dingen."

Bekijk hieronder de liveshow van #DoneDeal, met alles over PSV, Feyenoord, Ajax en veel meer clubs uit het binnen- en buitenland!