FC Utrecht schakelt door na blessure Gadellaa: Deense doelman naar Domstad

FC Utrecht schakelt door na blessure Gadellaa: Deense doelman naar Domstad

1 februari - 18:13 Laatste update: 18:33
17

Andreas Dithmer speelt de rest van dit seizoen in Utrecht. De achttienjarige doelman wordt gehuurd van FC Kopenhagen, en sluit aanvankelijk aan bij de beloftenploeg van de Domstedelingen. In de huurovereenkomst is tevens een optie tot koop opgenomen. 

Utrecht werd op Deadline Day geconfonteerd met de blessure van doelman Kevin Gadellaa. Even daarvoor verhuurde het Calvin Raatsie aan Roda JC. Technisch Manager Tim Gilissen vertelt dat de club om die reden de behoefte had om 'het keepersbestand van Jong FC Utrecht' weer van een extra impuls te voorzien. 

"Dat doen we nu met Andreas, een jonge en talentvolle doelman die we al een tijdje volgden. Hij zocht naar een podium om zich te laten zien en wij kunnen hem dat bieden. In de huurovereenkomst met FC Kopenhagen is ook een koopoptie opgenomen, zodat we de mogelijkheid hebben de samenwerking te verlengen als die goed bevalt", aldus Gilissen. 

Eerste keeper zal Dithmer, die zijn minuten maakte voor het O19-elftal van Kopenhagen, op korte termijn niet worden in Utrecht. Vasilis Barkas geniet het vertrouwen van trainer Ron Jans, terwijl Mattijs Branderhorst de tweede doelman is.