Gebroeders Booth nemen winnend Utrecht en Volendam aan de hand in vermakelijk duel

4 februari - 16:25
32

FC Utrecht heeft zondagmiddag afgerekend met een taai FC Volendam. In een enorm vermakelijk duel moesten de bezoekers uit het vissersdorp uiteindelijk het onderspit delven. Het werd 4-2 in de Galgenwaard, waarvan vier goals gemaakt werden door de gebroeders Booth.

Taylor en Zach Booth begonnen allebei in de basiself bij respectievelijk FC Utrecht en FC Volendam. Verder was er bij de thuisploeg uit de Domstad een basisplaats voor Sam Lammers en Jens Toornstra. Utrecht begon ook met een ervaren centrum bestaande uit Mike van der Hoorn en Nick Viergever.

Zach Booth was de eerste van de twee broers die een doelpunt wist te maken. Hij bewees Volendam een grote dienst door na tien minuten de openingsgoal te maken. Volendam kreeg de kans om uit te lopen op hekkensluiter Vitesse. De Arnhemmers verloren eerder op de dag van Go Ahead Eagles. Na de openingsgoal van Volendam was het echter aan Utrecht. Via Taylor Booth en Viergever kwam de thuisploeg weer op voorsprong.

Volendam ging daar echter niet mee akkoord, want in minuut 54 was het Josh Flint met de belangrijke gelijkmaker. Na die 2-2 was er echter nog maar één echte uitblinker: Taylor Booth. De Amerikaan zette Utrecht op prachtige wijze op een 3-2 voorsprong en in de slotfase maakte hij ook nog eens zijn hattrick compleet. Door de nederlaag van Volendam blijft de ploeg op evenveel punten als hekkensluiter Vitesse staan en zijn de degradatiezorgen in het vissersdorp nog niet verdwenen.