Stroef spelend PSG heeft gelukje en invaller Mbappé nodig bij middenmoter Nantes

Stroef spelend PSG heeft gelukje en invaller Mbappé nodig bij middenmoter Nantes

17 februari - 23:05 Laatste update: 23:10
3

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond een driepunter overgehouden aan een zwak optreden bij middenmoter Nantes. Lucas Hernández was verantwoordelijk voor de ietwat gelukkige 0-1, waarna invaller Kylian Mbappé de tweede treffer voor zijn rekening nam in het weinig overtuigende duel. 

PSG-trainer Luis Enrique liet een aantal basisklanten op de bank beginnen tegen Nantes. Dat alles, zeer waarschijnlijk, vanwege de midweekse Champions League-veprlichtingen tegen Real Sociedad. Naast Mbappé zaten ook Achraf Hakimi en Ousmane Dembélé op de bank. 

Zij zagen vanaf de bank hoe PSG een zeer matig eerste bedrijf op de mat legde. De Franse landskampioen produceerde niet eens één schot op doel. Zowel Randal Kolo Muani als Kang-In Lee wist geen potten te breken. 

Na rust dacht de thuisploeg nog even op voorsprong te komen, maar de 'goal' van Nicolas Pallois werd uiteindelijk afgekeurd wegens buitenspel van een teamgenoot. Na een uur trok PSG het duel toch naar zich toe. Hernández zag een schot van afstand van richting veranderd worden: 0-1.

Ruim tien minuten voor de tijd ging de bal nog op de stip. Mbappé nam zijn verantwoordelijkheid, en bepaalde de eindstand op 0-2. Door de overwinning heeft PSG nu veertien punten meer dan achtervolger Nice, dat vrijdag verloor van Olympique Lyonnais.