Milan druipt af na spektakel, Benfica haalt uit met uitblinkende Neres

18 februari - 23:43 Laatste update: 23:51
5

Benfica heeft een overtuigende zege geboekt in de Portugese competitive. De ploeg van Orkun Kökcü, die ontbrak, was met 6-1 te sterk voor Vizela, mede dankzij een uitblinkende David Neres. AC Milan is er niet in geslaagd om de tweede plaats over te nemen van Juventus. De ploeg van Tijani Reijnders, die op bank begon, verloor met 4-2 op bezoek bij AC Monza, na een spectaculair scoreverloop.

Benfica – Vizela: 6-1

Na een kwartier was het Neres die de score opende. Op aangeven van Casper Tengstedt schoot de Braziliaan eerst nog tegen een verdediger aan, maar in de rebound was het alsnog raak: 1-0. Vervolgens wist Neres met een afgemeten voorzet, na een korte corner, Nicolás Otamendi te vinden, die gedecideerd binnenknikte. Niet veel later raakte Tengstedt de paal, maar wist Tiago Gouveia via de rebound toch de derde goal op het scorebord te zetten. Nog voor rust was Neres met een schot in de korte hoek ook goed voor de 4-0 en zorgde Rafa Silva zelfs voor de 5-0.

In de tweede helft was Benfica minder dominant. Sterker nog, de eerste goal na rust was voor Vizela. Na een fout van doelman Anatoliy Trubin maakte Samuel Essende de 5-1. In de slotfase zette Neres een actie in, waarna hij rond het strafschopsgebied Marcos Leonardo wist te vinden, die de 6-1 binnenschoot.

AC Monza – AC Milan: 4–2

Milan kwam kort voor rust op achterstand na een benutte penalty van Matteo Pessina. De Rossoneri leek de score al snel weer gelijk te trekken, maar Hernández liet een grote kans onbenut. Monza verdubbelde vervolgens zelfs de score, toen Dany Mota met een bekeken schot de verre hoek vond.

In de tweede helft kreeg Milan een nieuwe tegenslag te verwerken: Luka Jovic moest het veld verlaten na een slaande beweging, maar ondanks dat knokten de Milanezen zich terug. Invaller Olivier Giroud vond het net, nadat Christian Pulisic de bal doorkopte. Laatstgenoemde maakte kort voor tijd zelfs de gelijkmaker, met een fraai schot. Milan leek nog voor de zege te gaan, maar niets bleek minder waar. Warren Bondo schoot knap raak voor Monza en scoorde de 3-2, nota bene op aangeven van Daniele Maldini, de zoon van Paolo Maldini. In de blessuretijd maakte Lorenzo Colombo zelfs de 4-2.