Van der Vaart wil handdoek in ring gooien voor Ajax: 'Begin volgend jaar opnieuw'

Van der Vaart wil handdoek in ring gooien voor Ajax: 'Begin volgend jaar opnieuw'

22 februari - 13:14 Laatste update: 14:42
55

Rafael van der Vaart zou er niet rouwig om zijn als Ajax uit de Conference League vliegt tegen Bodø/Glimt. De analist hoopt wel dat de Amsterdammers doorgaan, maar alleen als het met de eigen speelstijl kan. Als Ajax verdedigend probeert een nipte overwinning uit het vuur te slepen, dan hoeven ze van Van der Vaart niet door te gaan.

"Het is heel dubbel", vertelt Van der Vaart bij Rondo over de mogelijke wijzigingen in de speelstijl van Ajax. "Je moet ook kijken naar je spelers en of je die Ajax-stijl kan spelen. Ik weet dat ik onredelijk ben als fan en romanticus, maar als Ajax de hele wedstrijd in de eigen zestien hangt en met 1-0 wint, dan maar eruit. Dan begin je volgend jaar maar weer opnieuw."

Voor Van der Vaart is dit gevoel iets wat hij al het hele seizoen heeft. "Niet alleen tegen Bodø/Glimt, maar elke wedstrijd. Het is gewoon niet om aan te gluren. Ik heb het al vaker gezegd. Er zijn spelers gehaald met nul kwaliteit, dan moet je gewoon even dit seizoen doorkomen. Je hebt het zelf gezien thuis tegen Bodø/Glimt, dat je wordt zoek gespeeld. Je zal zien dat je dan ook nog donderdag doorkomt met alle geluk, dan maar liever eruit."

Boulahrouz kan de opmerkingen van Van der Vaart wel begrijpen. "Wat hij zegt, dan moet je volledig volgens een andere identiteit voetballen in de ArenA. Een speelstijl waar niemand zich mee kan identificeren. Dat is moeilijk om naar te kijken en nogmaals als je wilt inzakken, moet je daar ook de spelers voor hebben. Als je geen goede verdedigers hebt, dan valt dat systeem ook al af."