Verweij doet opvallende trainerssuggestie voor Ajax: 'Namen zingen nog niet rond'

Verweij doet opvallende trainerssuggestie voor Ajax: 'Namen zingen nog niet rond'

26 februari - 16:31 Laatste update: 16:37
116

Als het aan Mike Verweij ligt, dan zitten Frank de Boer en Pepijn Lijnders volgend seizoen samen op de bank bij Ajax. De clubwatcher verwacht niet dat John van 't Schip aan mag blijven. Verweij benadrukt ook dat een mogelijke komst van De Boer en Lijnders op dit moment niet aan de orde is bij Ajax.

Aan tafel bij de voetbalpodcast van De Telegraaf wordt voorspeld dat Van 't Schip na dit seizoen geen trainer van Ajax meer is. De verwachting is wel dat er pas een keuze wordt gemaakt als Alex Kroes half maart in dienst treedt. Vervolgens doet Verweij een suggestie voor Ajax. "Wat ik een hele aardige zou vinden: Frank de Boer, met Pepijn Lijnders als assistent. Lijnders heeft jarenlang met Jürgen Klopp meegelopen. Waarom zou dat niet kunnen werken?", vraagt de journalist zichzelf hardop af.

Valentijn Driessen weet dat er 'nauwe contacten' zijn tussen Marijn Beuker, de directeur voetbal van Ajax, en Lijnders. Vervolgens krijgt Verweij de vraag of De Boer en Lijnders daadwerkelijk opties zijn voor Ajax. "Die namen zingen nog niet rond, maar wat je wel voelt is dat veel mensen binnen Ajax vinden dat Frank de Boer onder de meest moeilijke omstandigheden heeft moeten werken."

Verweij stelt dat De Boer de financiële basis heeft gelegd voor Ajax, door onder meer vier keer op rij kampioen te worden. "De Boer heeft heel veel goeds gedaan en daardoor kon Overmars voor Ten Hag een elftal neerzetten dat de halve finale van de Champions League bereikte. Onder de fans van Ajax heerst het idee dat er onder De Boer alleen maar slecht afbraakvoetbal gespeeld werd, met balletjes breed en terug. Maar zeker in de beginfase zijn er ook echt periodes geweest waarin het voetbal onder De Boer erg leuk was. Hij is echt goud waard geweest voor Ajax."

De Boer is inmiddels weer clubloos, na een kortstondig avontuur bij Al-Jazira. Het is geen geheim dat de oud-verdediger ervoor openstaat om weer in Amsterdam aan de slag te gaan als trainer. Lijnders vertrekt op zijn beurt bij Liverpool na dit seizoen, samen met manager Jürgen Klopp. De assistent van The Reds wil na dit seizoen op eigen benen gaan staan.