Bankzitter Blind en Girona moeten na nederlaag op Mallorca vrezen voor Barcelona

3 maart - 20:24 Laatste update: 20:26
21

Girona is er zondagavond niet in geslaagd om te profiteren van de misstap van Real Madrid bij Valencia (2-2). Met Daley Blind op de bank werd er op Mallorca met 1-0 verloren. Het enige doelpunt van de avond viel voor rust.

Dat laagvlieger Mallorca een geduchte tegenstander is voor nummer twee Girona, bewees het eind januari al. Toen waren de eilanders al met 3-2 te sterk in de kwartfinale van de Copa Del Rey. Ook zondagavond ging het weer mis voor Blind en co.

Na ruim een halfuur spelen viel het enige doelpunt van de avond. Jose Copete kreeg de bal voor zijn voeten, bedacht zich geen moment en tekende vervolgens voor de 1-0. Girona was voor rust niet bij machte om ook maar één moment echt gevaarlijk te worden.

Ook na rust voltrok zich dat spelbeeld. Mallorca hield het achterin goed dicht, en kwam simpelweg niet in de problemen te bezoekers, waar Blind de gehele wedstrijd op de bank bleef. Door de nederlaag blijft Girona steken op 59 punten. Als FC Barcelona later op de dag wint bij Athletic Bilbao, moet Girona de tweede plek afstaan aan Frenkie de Jong en co.