Onthulling sollicitatie Vermeulen bij AZ: 'Hij wordt totaal niet serieus genomen'

Onthulling sollicitatie Vermeulen bij AZ: 'Hij wordt totaal niet serieus genomen'

6 maart - 23:20
59

Arno Vermeulen wordt niet de nieuwe algemeen directeur van AZ. Dat nieuws brengt Chris Woerts woensdagavond in het programma Vandaag Inside. Vermeulen deed een open sollicitatie op televisie, maar volgens Woerts wordt hij niet serieus genomen bij de club.

Vermeulen, chef voetbal en commentator bij NOS, liet begin februari bij Studio Voetbal weten dat hij nadrukkelijk geïnteresseerd was in de baan als algemeen directeur bij AZ. "Ik kom uit Alkmaar, dit is mijn club. Het heeft iets uitdagends. Journalist zijn is een makkelijke baan. Je gaat aan een tafel zitten en roept altijd maar wat mensen niet goed hebben gedaan. Je kan altijd achteraf je gelijk halen. Ik wil wel eens aan de andere kant staan", klonk het destijds vanuit Vermeulen.

Volgens Woerts kan Vermeulen deze carrièreswitch uit zijn hoofd zetten. "Die (Vermeulen, red.) had zich helemaal gepositioneerd als nieuwe algemeen directeur van AZ, maar dat gaat hij niet worden", begint hij. "Als je in het hoofd van René Neelissen kijkt, de voorzitter van de Raad van Commissarissen, die heeft eerst Toon Gerbrands gehaald uit de hockeysport en daarna Robert Eenhoorn uit de honkbalsport. Hij is datagedreven, daar past Vermeulen helemaal niet in."

Woerts gooit er later nog een schepje bovenop. "Hij wordt ook helemaal niet serieus genomen bij AZ. Hij komt op geen lijstje voor." De sportmarketeer weet dat Marijn Zeeman wél interessant is voor de Alkmaarders. Zeeman is ploegleider van Team Visma en is een grote naam in de Nederlandse wielerwereld.